Betalen met bunq via de Rabo Bankieren App

Bron: https://www.rabobank.nl/particulieren/actueel/items/betalen-met-bunq-via-de-rabo-bankieren-app.html

Rabobank-klanten die ook een betaalrekening bij bunq hebben, kunnen sinds vandaag vanaf deze rekening betalingen doen via de Rabo Bankieren App. Rabobank is hiermee de eerste bank in Nederland die het mogelijk maakt dat klanten betalingen doen van rekeningen van een andere bank.

Inzicht in saldo en transacties

Eind vorig jaar werd het voor klanten al mogelijk om hun bunq-rekening in de Rabo Bankieren App toe te voegen. Toen was alleen inzage in saldo en transacties van die rekening mogelijk. Vanaf nu kunnen zij dus ook betalingen doen. Het is vooralsnog alleen mogelijk om betalingen naar Rabobank-rekeningen te doen. Op een later moment kunnen er ook betalingen naar andere rekeningen worden gedaan.

Betalingen doen

Om een betaalopdracht te doen vanaf de bunq-rekening, moeten klanten eerst hun rekening koppelen in de Rabo Bankieren App. Dat kan via Zelf Regelen -> Externe Rekening. Vervolgens kunnen zij een beveiligingssleutel invoeren. Via de optie Overboeken kiest de klant de gewenste bunq-rekening waar het geld vanaf mag worden overgeboekt. Deze opdracht ondertekent de klant bij de Rabobank en wordt vervolgens door bunq verwerkt.

Veiligheid en privacy

Met het toevoegen van de bunq-rekening, gaat de klant akkoord met het delen van bunq-gegevens met de Rabobank. De gegevens worden alleen gebruikt voor het gebruik van deze dienst. Als de klant het wil, dan kan deze data in de toekomst ook gebruikt worden voor diensten als saldoverloop en vooruit kijken over alle rekeningen heen. De klant zal hiervoor eerst toestemming moeten geven.