Masterclass Financieel Toezichtrecht- Zorgplichten in het betalingsverkeer

De Vrije Universiteit organiseert op woensdag 28 november 2018 een Masterclass Financieel Toezichtrecht- Zorgplichten in het betalingsverkeer:

De nieuwe Payment Services Directive 2 brengt nieuwe regels voor de betaalmarkten, ook voor de innovatieve betaaldienstverleners. In welke mate is er sprake van een verbreding en wijziging van de regels voor de zorgplicht voor betaaldienstgebruikers?

Inhoud
In deze masterclass wordt aan de vooravond van de inwerkingtreding van de Nederlandse wetgeving ter implementatie van de Europese Payment Services Directive II ingegaan op de gedragsrechtelijke aspecten van aanbieding van betaaldiensten aan consumenten, klein- en middenbedrijf en wholesale betaaldiensten. In welke mate heeft PSD II voor de inrichting van de civielrechtelijke relatie met betaaldienstgebruikers en in welke mate is er sprake van verhoogde bescherming. Leiden de voorschriften tot verscherpte authenticatie van betaaltransacties tot veranderingen voor de consument van betaaldiensten? In welke mate speelt de nieuwe regelgeving voor bescherming van privacy (GDPR-verordening) een rol bij het definiëren van proposities in het betalingsverkeer?

Leerdoel
Na het volgen van deze masterclass heeft de cursist inzicht in de regeling van zorgplichten in het betalingsverkeer zoals voortvloeit uit Titel 7B Burgerlijk Wetboek en de wijzigingen in deze regelingen als gevolg van PSD2. In welke mate zullen consumenten kunnen rekenen op een betere bescherming als gevolg van de nieuwe regels?

Programma 12.30-13.00 uur: Ontvangst met koffie en thee en lunch.
13.00-17.30 uur: College, bekijk hier het het volledige programma in PDF.
Cursusleiding Prof. dr. Bart Joosen, hoogleraar Financieel Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, advocaat Regulatory Counsel, Financial Services, Amsterdam.
Docenten Dhr. Jan Jans,  
Prof. dr. Bart Joosen,
voornoemd
Datum woensdag 28 november 2018.
Locatie Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
Doelgroep Advocaten (in de financieel rechtelijke praktijk), notarissen, bedrijfsjuristen bij banken, consultants en regulatory specialisten accountancy, toezichthouders, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen.
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
Niveau Verdieping (redelijke basiskennis vereist).
Prijs € 350,- inclusief cursusmateriaal, consumpties en lunch.
Punten NOvA 4 PO.
Inschrijven Klik hier om u direct aan te melden via het inschrijfformulier. Bekijk hier onze actuele kortingen en acties.
Gerelateerde cursussen/leergangen Financieel toezichtrecht module II -dinsdag 4 december 2018
Leergang Financieel economisch strafrecht – start 30 oktober 2018